<-- terug

CD 2

Er is de mogelijkheid om twee fragmenten van deze CD online te beluisteren.

 

Le Merle

Rockin' Robin

 

Klik hier om de tekst te downloaden

# Nummer Tekst Componist Instrumenten Beschrijving
1 Rockin’ robin Bobby Day, arr. TvL Bobby Day Zang, gitaren, keyboard, percussie Oorspronkelijk een loflied op de Roodborstlijster. Het verhaal speelt zich nu af in Europa en zelfs de Zomertaling en de Lammergier dragen hun steentje bij.
2 Le bruant proyer foto1 TvL en Florence Blaauw TvL Zang, draailier, Noord-Engelse doedelzak, gitaar De Grauwe Gors bezingt zijn treurige eenzaamheid, geen vogelliefhebber die speciale aandacht aan hem besteedt.
3 Lóan er komin Traditioneel Traditioneel Zang, gitaren, Sonic Foundry loops, dulcimer, keyboard De branding is bij Cap Griz-Nez opgenomen. In IJsland kent iedereen dit lied: met de roep van de Goudplevier keert de lente terug en wordt iedereen aangespoord weer aan het werk te gaan. Met dank aan Hulda.
4 The poacher's fate Traditioneel Traditioneel Zang, keyboard, mandoline De dapperste onder de fazantenstropers trekt aan het kortste eind en moet het afleggen tegen de jachtopzichter.
5 Le merle Robert Desnos TvL Zang: The Swallowgirls, glasharmonika en percussie De merel zingt uit volle borst, dan steekt er een briesje op en de vogel vliegt weg.
6 Little robin redbreast foto2 Anoniem TvL Merel van Lent
(7) zang. Akelei de Lange (7) harp
Het roodborstje poept!
7 The dorhawk William Wordsworth en George Meredith TvL Zang, Noord-Engelse doedelzak, mandoline, draailier De geheimzinnige Nachtzwaluw snort zijn avondzang.
8 Las golondrinas Carmen Conde (Jardín de el Escorial) TvL Zang, gitaren, bas, geluidscollage, sopraansolo: Roos Geurs Een Spaanse avond, nacht en ochtend. De zwaluw, de ooievaar en de raaf zijn teruggekeerd na hun lange reis over zee.
9 Les martinets / Gierzwaluwen Frédéric Kiesel / Hervé Bazin &
Guido Gezelle
TvL Zang, gitaren, percussie, bas, harmonica, geluidscollage Gierzwaluwen vliegen rond de toren: wie zit wie achterna? Gevolgd door de scherpe observatie van Gezelle.
10 Holubí foto3 Traditioneel Traditioneel Zang, gitaren, keyboard, bas geluidscollage De ‘keyboard-duiven’ zijn gemaakt door Nathan op een synthesiser bij Dirk Witte. Met dank aan Anna. Ooit was er een huisje met rondvliegende duiven. Heb ik dat gedroomd? Was het er echt?
11 El blauet foto4 El poema de l’empordà TvL Zang: The Swallowgirls, gitaren Een Catalaanse lofzang op de kleurenpracht van de IJsvogel. Met dank aan Marije.
12 Jeremy joy foto5 TvL TvL Zang, piano, gitaren, keyboard,
percussie
De uitbundige zang van de Grote Lijster brengt vreugde, soms midden in de winter. Jeremy zou een verbastering zijn van januari.
13 Vogels & vliegtuigen   TvL Gitaren, Sonic Foundry loops, bodhran De basisopname is gemaakt bij Boerderij Meerzicht in het Amsterdamse Bos. Het mooist met de koptelefoon op!
14 On the death of a starling foto6 Samuel Coleridge TvL Zang, gitaren, bas Deernis! De spreeuw is dood. Strijk de veertjes van zijn verstijfde vleugels glad en betreur zijn heengaan!
15 The woodycock   Traditioneel Gitaar, bas, Joost Bolten: mandoline Thema met variaties. Gaat het hier om de rondvliegende Houtsnip of wordt er een ‘silly person’ bedoeld? Of allebei?