<-- terug

CD 4

Er is de mogelijkheid om twee fragmenten van deze CD online te beluisteren.

 

Garrulus

Kanoet

 

Klik hier om de tekst te downloaden

# Nummer Tekst Componist Instrumenten Beschrijving
1 Born for the skies TvL TvL Zang, gitaren, bas, harmonium Het allerlaatste geluid is van de jonge Gierzwaluw die ik na acht dagen verzorging opgooide en die na enige fladderrondjes het luchtruim koos.
2 Allen die willen naar Island gaan foto1 E. de Cousse-maeker, opgetekend in Frans-Vlaanderen omstreeks 1850.
Extra couplet: TvL.
Traditioneel, W.A. Mozart Zang, gitaren, mandoline, Noord-Engelse doedelzak, keyboard De schippers kennen de zeezot en de grijze onweersvogel en spelen een lekker deuntje weg; Peerke wil steeds dat Turkse wijsje erin hebben. Maar ondanks wat protest wordt de mineur-majeurovergang vlekkeloos gevolgd. Welke meeuw is daar aan het slot te horen? Met dank aan Klaas Eigenhuis.
3 Garrulus foto2 Jacob van Maerlant TvL Zang, draailier, Ierse mandola, bodhran Met dank aan Folkert.
Geen vogel maakt zo’n herrie als de Gaai. In het intro het beruchte buizerdgeluid, waardoor sommige vogelaars wel eens vruchteloos een perceel afzochten, op zoek naar een buizerdnest.
4 Het hartje van een Kanoetstrandloper  foto3 foto4   TvL Gitaren Opgedragen aan Koos van Zomeren. Lees het allemaal in zijn ‘Klein Kanoetenboekje’. Zo moet het hartje kloppen na de non-stop reis van Siberië naar de Waddenzee. Ik kan het écht niet sneller spelen! Met dank aan Emile voor enkele technische ingrepen.
5 Kokalas foto5 TvL, vertaling: Takís TvL Zang, Kretenzische fluit, gitaren, Ierse mandola, bodhran, harmonium Op Kreta begroet een Griekse herder de Lammergier op de Omalós-vlakte.
6a Le martin-pêcheur Robert Desnos TvL Zang, gitaar, bas ‘Monsieur Théo’ speelt zijn muziek in het café-chantant in Nez-cassé. Erg veel aandacht is er niet, al doet de aankondiger echt zijn best!
Studioversies van deze drie liedjes staan op eerdere albums, maar elke derderangs chansonnier wil ze ook wel eens ‘live’ op cd zetten.
6b Le Bruant proyer TvL en Florence Blaauw TvL Zang, draailier, gitaar, mandoline
6c Les Martinets foto6 Frédéric Kiesel en Hervé Bazin TvL Zang, gitaren, bas
7 I love the city life foto7 TvL TvL Zang, gitaren, keyboard Geluidseffecten: Een betonmolen en de Westertoren van Amsterdam die twee uur slaat. Met dank aan Bob Dylan en Lou Reed.
8 L'hirondelle foto8 Traditioneel TvL Gitaren, bas, mandoline, harmonium, percussie: Floris van Lent, zang: Merel van Lent en Yvonne Zeldenrust Was ik maar een zwaluw! Die kent onze winters niet en heeft zelfs de sneeuw van de uitgebloeide sleutelbloemen nooit gezien!
9 Kivitasku foto9 Traditioneel TvL Zang, dulcimer, gitaren, Noord-Engelse doedelzak Daar zit de Tapuit als een gemaskerde boef ons aan te loeren. De Finse dichter heeft het geluid goed beluisterd.
10 Птичка Traditioneel Traditioneel Gitaren, harmonium, klokkenspel, bas, waterfluitje, zang: Kati Een Russisch wiegelied over een vogeltje dat altijd zong, maar nu verdwenen is naar een andere plek. Daar zingt hij weer en bouwt zijn eigen nest.
11 Les pigeons foto10 Jacques Charpentreau TvL Zang: The Swallowgirls De duiven in de stad koeren in Bb, maar de bosduiven tortelen in B.
12 The Tomtit reel   Archie Dagg Gitaren, Noord-Engelse doedelzak, mandoline, bas Het zaagliedje van de Koolmees als inspiratie voor deze reel uit Northumbria. Met dank aan W.A.V.E. Lab.
13 Fragment uit de hemel voor vogelaars   TvL Synthesiser, gitaren Elke vogelaar die in zes minuten deze vogels langs hoort komen, waant zich in de hemel. Wat vliegt er allemaal voorbij?